piotrek_os Dzięki za szybką odpowiedź, dopytuję bo myślę trochę sobie ułatwić prace i dać pasek led 3szt na długośći 2,5cm tylko czy on się zmieści i nie będzie za jasno świecił?
Ponad dwa lata temu jak robiłem te nawiewy w ex 0II to się nieżle nawq.... ale widać znów mnie to kusi i dzis sprawdzałem ile jeszcze mi diód zostało..... i tak może być na "styk" bo jedna gdzies z łapki wypadła....i się schowała.
Do lilo mam prośbę o podanie linka allegro z tymi diodami (zielone) to może i znów sie powq.... przy tych nawiewach :diabelski_usmiech
Namówiliście mnie. Mam i ja wykonane na diodach SMD plus rezystor 1K, podpięte do zasilania oświetlenia regulatora świateł. Zostało jeszcze podpiąć podświetlenie nawiewu tył a zasilanie z podświetlenia przycisku sterowania CZ z tunelu środkowego.
edit
diody te są trochę za mało żółte będę musiał zdobyć inne
Akiss, udało Ci się 'zlokalizować' diody o odpowiednim odcieniu zieloności? Bo już chodzi mi nawet po głowie zakup jakiegoś licznika z anglika OI (u szrociarzy z przesyłką ok. 40PLN) - wychodzi z niego 16szt. diod SMD w oryginalnej barwie. Ale płacić 2,5PLN/szt gdy za 3PLN normalnie jest 10szt to ciut sporo...
Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
Kucze, też jestem zainteresowany małą przeróbką
Tylko jaki rezystor wybrać?
Przejrzałem alledrogo ale 1K (jestem ciemny w temacie) jest sporo i to różnej maści
Pozdrawiam.
Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Kucze, też jestem zainteresowany małą przeróbką
Tylko jaki rezystor wybrać?
Przejrzałem alledrogo ale 1K (jestem ciemny w temacie) jest sporo i to różnej maści
Pozdrawiam.
Akiss, udało Ci się 'zlokalizować' diody o odpowiednim odcieniu zieloności? Bo już chodzi mi nawet po głowie zakup jakiegoś licznika z anglika OI (u szrociarzy z przesyłką ok. 40PLN) - wychodzi z niego 16szt. diod SMD w oryginalnej barwie. Ale płacić 2,5PLN/szt gdy za 3PLN normalnie jest 10szt to ciut sporo...
Hi, na razie nie znalazłem, założyłem oryginalne diody z radia skody ale te z kolei są za ciemne. Dalej poszukuję.
Komentarz